CF-spelen 2019
En dag med rörelseglädje, inspiration, nya möten och kära återseenden!

Sponsorer

Till dig och ditt företag som vill stödja CF-Spelen 2019!

Om CF-spelen

Lördagen den 31 augusti kommer aktivitetsevenemanget CF-Spelen att äga rum på Furuviksparken utanför Gävle. Parken öppnar för allmänheten kl. 10.00 och avslutar med konsert kl. 20.00. Artisten är fortfarande hemlig. Själva CF-Spelen äger rum ca kl. 11.30-14.30 på en egen yta precis innanför huvudentrén där alla parkens besökare passerar. Under denna tid kommer det finnas många tillfällen för barn, unga och vuxna att pröva våra aktiviteter: parkour, fotbollsjonglering, yoga, klättring med mera. På vår scen kommer vi ha informationsrika samtal om både sjukdom, hälsa och träning. Vi kommer även att livesända podcasten ”Osynligt sjuk”. Utöver detta kommer vi att ha musik, ge kostråd samt hålla ett flertal extra aktiviteter så som tipsrunda (runtom i hela parken), tävlingar samt en och annan överraskning.

VaD är Cystisk fibros och PCD?

Gränsen mellan frisk och sjuk är ibland förbluffande tunn. Ett exempel på det är de kroniska sjukdomarna Cystisk Fibros (CF) och Primär Ciliär Dyskinesi (PCD), som båda är ärftliga, medfödda sjukdomar och orsakas av genförändringar (mutationer).

CF är en av Sveriges vanligaste ärftliga sjukdomar och innebär att de slemproducerande körtlarna inte fungerar normalt. De utsöndrar ett alltför segt slem som framför allt påverkar lungorna och mag-tarmkanalen. Var trettionde svensk är frisk anlagsbärare av CF och varje år föds ca 15–20 barn med denna svåra och livshotande sjukdom. PCD innefattar gruppen ärftliga sjukdomar som drabbar kroppens flimmerhår så att de antingen är orörliga eller slående svagt. Mest besvär har patienterna i lungor, öron och bihålor samt i vissa fall medfött hjärtfel. Hälften av alla som har PCD har spegelvända organ. Uppskattningsvis föds 3–10 barn per 100 000 med sjukdomen i Sverige.

Varför arrangerar vi detta event?

Inhalation, andningsgymnastik och träning året runt är livsviktigt för den som har CF eller PCD! Därför är det extra viktigt att personer med dessa sjukdomar får möjlighet att hitta tränings- och rörelseformer som de tycker om och kan inspireras av för att undvika känslan av tvång. Som arrangör av dagen önskar vi på RfCF därför komma i kontakt med företag som vill vara med och stötta oss. Våra sponsorpaket har olika prisnivåer och erbjuder både marknadsföring samt officiella bevis på att ni hjälpt vår organisation.

För mer information kontakta Åsa Silfverplatz, asa.silfverplatz@rfcf.se, 070-2101916.

VIll du hjälpa till?

Det finns flera sätt att vara med och bidra, både ekonomiskt och genom att hjälpa till att ordna olika aktiviteter under CF-spelen. Vi har olika lösningar på hur vi kan synliggöra dig och ditt företag, både på plats och på våra sociala medier. Vi är även öppna för era idéer om hur ni kan bidra! Varmt välkomna att kontakta oss!