CF-spelen 2019
En dag med rörelseglädje, inspiration, nya möten och kära återseenden!

Utmaningen

Tomas Gustafsons utmaning

Var med i CF-spelens utmaning!

tomas.jpg

Vi är stolta och glada över att den flerfaldiga OS-guldmedaljören i skridskor Tomas Gustafson utmanar sig själv och alla andra inför CF-spelen 31 augusti. Numera är Tomas en hängiven cyklist och brinner för att motivera andra till ett aktivt liv. Han är också glädjande nog ambassadör för Riksförbundet Cystisk Fibros! Här kan du läsa mer om Tomas karriär. Inför CF-spelen har Tomas som mål att cykla ett visst antal timmar, och han utmanar andra att sätta upp liknande mål kopplade till någon form av fysisk aktivitet.

Följ Tomas och hans cykling och bli hans supporter eller starta en egen aktivitet till förmån för RfCFs ”Kampen för ett friskare liv med CF och PCD”. Du kan anta utmaningen som privatperson eller organisation.

Så här går det till

Tomas har startat en utmaning på Zohero.com som heter Tomas Gustafsons utmaning i CF-spelen 2019. Där meddelar han att han kommer att cykla, mestadels MTB, och för varje timme han cyklar fram till och med CF-spelen 31 augusti skänker han 10 kronor till RfCFs ”Kampen för ett friskare liv med CF och PCD”. Han räknar med att cykla ca 20 timmar per vecka.

Varje vecka laddar han upp på Zohero i insamlingsbloggen hur många timmar han cyklat och sätter in motsvarande belopp via Zohero.

Du kan när som helst haka på utmaningen, men den avslutas 31 augusti.

Det här kan du göra 

Du kan välja att bli Tomas supporter, ge support åt någon annan som startat en insamling och/eller starta en egen utmaning. 

Om du väljer att bli Tomas supporter går du in på https://zohero.com/fundraisers/Tomasgustafson/. Klicka på rutan ”Bidra” och klicka sedan på ”Bli Tomas supporter!”. Du kan välja att skänka ett valfritt belopp eller följa Tomas veckorapportering och sätta in pengar utifrån hur många mil han avverkat. Du väljer själv vilket belopp per mil. Skriv en hälsning till Tomas i samband med ditt bidrag så han vet att du stöttar honom. Hälsningen kan vara anonym, om du väljer att kryssa i en sådan ruta.

Ser du någon annan som startat en utmaning i CF-spelen (hitta utmaningar genom att klicka på https://zohero.com/search/results/?term=cf-spelen) och som du vill stötta väljer du den personen istället, men gör på samma sätt som beskrivet ovan. 

Du kan också starta en egen utmaning. Då skapar du ett eget konto för privatpersoner genom att gå in på zohero.com. 

o  Klicka på ”Starta en insamling”och fyll i de uppgifter som efterfrågas.

o  Lägg till ”Riksförbundet Cystisk Fibros”som mottagare. Det gör du genom att söka på Riksförbundet Cystisk Fibros och välja den där RfCFs logga dyker upp. 

o  Skriv som rubrik för din utmaning; ”NNs utmaning i CF-spelen 2019”.Då kommer den upp när någon söker på ”CF-spelen”.

o  Beskriv vad du ska göra för utmaning och hur mycket du vill skänka (se exempel nedan). 

o  Länk till insamlingssidan blir det namn som kommer att synas när du delar din insamling på t.ex. Facebook. Välj t.ex. ditt för- och efternamn i ett ord med små bokstäver. Då kommer det att stå /fundraisers/”förnamnefternamn”.

o  Klicka på ”Redigera sida”.

o  Ange ett slutdatum om du vill. CF Spelen går av stapeln 2019-08-31. 

o  Välj valuta ”SEK”.

o  Om du vill kan du välja ett mål för hur mycket pengar du ska samla in. Klicka i ”Kronor”och beloppet på ditt slutmål, exempelvis 5000 kr.

o  Ta bort befintliga betalknappar.

o  Lägg till betalknapp och kalla den ”Bli min supporter!”.

o  Välj alternativet valfritt belopp. 

o  Klicka på ”Lägg till fält”och välj ”Ja”i ”Hälsning till mottagare”

o  OBS! I beskrivningen för betalknappen uppmanar vi dig att skriva: 
Betala gärna med swish så dras inga extra administrationsavgifter. Kom ihåg att verifiera betalningen via det mail du kommer att få. 
(Annars registreras inte betalningen på Zohero. Den kommer dock in till RfCF oavsett om man verifierar eller inte).

o  Klicka på SKAPA/SPARA!

o  När du är nöjd och klar – Publicera sidan genom att dra knappen som finns längst upp till höger!

Sedan rapporterar du gärna varje vecka, åtminstone varje månad, så att dina supportrar ser hur det gått för just dig i din utmaning och så att de kan skänka det belopp du tjänat ihop. Sprid din utmaning till familj, vänner och bekanta på till exempel Facebook eller Twitter. Lycka till!

Exempel på utmaningar och kommentarer

Sofia, supporter: Heja Tomas! För varje timme du cyklar kommer jag att skänka 15 kronor.

David, supporter: Kör hårt Tomas! Jag skänker 1000 spänn oavsett hur länge du cyklar.

Adam, supporter: Kom igen Stina! För varje kilometer som du går kommer jag skänka 20 kronor.

Lotta, supporter: Simma lugnt, men långt Kalle!För varje kilometer du simmar skänker jag 50 kronor. 

Stina, utmaning: Jag antar Tomas Gustavsons utmaning inför CF-spelen 2019 och i RfCFs ”Kampen för ett friskare liv med CF och PCD”. Gå gärna in på www.rfcf.se och läs mer om sjukdomarna. Jag kommer att promenera och för varje kilometer jag går fram till och med 31 augusti 2019 skänker jag 25 kronor. Mitt mål är att gå 5 km 4 gånger i veckan. Bli min supporter och skänk ett valfritt engångsbelopp, ett belopp per kilometer eller skapa en egen utmaning! Skriv en hälsning till mig så jag vet att du hejar på mig!

Kalle, utmaning: Jag antar Tomas Gustavsons utmaning inför CF-spelen 2019 och i RfCFs ”Kampen för ett friskare liv med CF och PCD”. Gå gärna in på www.rfcf.se och läs mer om sjukdomarna. Jag kommer att simma och för varje kilometer jag simmar fram till och med 31 augusti 2019 skänker jag 200 kronor. Jag siktar på att simma 4 km i veckan. Bli min supporter och skänk ett valfritt engångsbelopp, ett belopp per kilometer eller skapa en egen utmaning! Skriv en hälsning till mig så jag vet att du hejar på mig!

Företag A: Vi antar Tomas Gustavsons utmaning inför CF-spelen 2019 och i RfCFs ”Kampen för ett friskare liv med CF och PCD”. Gå gärna in på www.rfcf.se och läs mer om sjukdomarna. För varje träningspass (t.ex. löpning, simning, promenad, gym eller cykling minst 30 minuter) vår personal genomför fram till och med 31 augusti 2019 skänker vi 50 kronor. Bli vår supporter och skänk ett valfritt engångsbelopp, ett belopp per träningspass eller skapa en egen utmaning! Skriv en hälsning till mig så jag vet att du hejar på mig! 

CF-spelen

På CF-spelen 31 augusti i Furuvik kommer Tomas att vara med och presentera hur det har gått i hans utmaning. Han kommer också att tillsammans med andra hålla i en aktivitet.